MESTNI MAČJAK

Mestni mačjak so oktobra 2016 ustanovili ljubitelji živali z željo, da bi to nekoč postal prostor za druženje, delavnice in trgovinico z unikatnimi izdelki. Danes pa je Mestni mačjak v prvi vrsti vmesna postojanka zapuščenih in potepuških muc, za katere skrbijo prostovoljci, ki so hkrati tudi rejniki mnogih kosmatih prijateljic, dokler te ne dobijo svojih posvojiteljev.

Ustanovitelji so prostor v osrčju Kranja najeli in ga z lastnimi rokami prenovili, da bi ponudili dom brezdomnim muckam. Velika izložba v mestnem središču Kranja mimoidoče vabi na obisk h kosmatinkam, ki čakajo na svojo družino, obenem pa opozarja tudi na problematiko zapuščenih živali.

Ker je stiska z denarjem vedno prisotna, se jim je porodila tudi ideja o prodaji ekskluzivnih izdelkov slovenskih umetnikov in ustvarjalcev. Vsa zbrana sredstva v Mestnem mačjaku namenijo veterinarskim stroškom, ki nastanejo ob oskrbi mačke, za hrano, najem in vzdrževanje prostora.

 

 

Alt

ERIK

Erik je muc star približno dve leti. Težko je reči, kaj ima raje, crkljanje ali hrano. Konec koncev hrana vedno zmaga, a ko se naje, se najraje stisne v naročje in zaspi.

Alt

OLJA

Olja je bila najdena nekega poletnega dne pred štirimi leti. Bila je zelo bolna in še danes ne vemo, kaj točno je vzrok njenih težav. Mednje sodi tudi vnetje črevesja, ki pa ga obvladujemo z naravnimi dodatki in ustrezno prehrano. Olja je sprva zelo sramežljiva muca, ko pa nam začne zaupati, je prava cartljivka.