Rekordomania Črni Peter

Alt

Črni Peter je priljubljena družabna igra za dva ali več igralcev. Igra uči otroke upoštevati navodila ter zmagovati in izgubljati.

Družabno igro črni Peter lahko zelo enostavno pripravimo tudi sami doma iz podvojenih sličic Rekordomanie. Več kot boste imeli podvojenih sličic, bolj zabavna bo lahko igra in več igralcev se bo lahko igralo.

Alt Alt

Navodila za izdelavo Rekordomania črnega Petra

– Pripravimo si podlago iz kartona, na katero bomo nalepili podvojene sličice in eno sličico, ki bo služila kot “Črni Peter”.

– Podlago iz kartona razrežemo na več delov enake dimenzije. To so kartončki, na katere bomo nalepili sličice. Hrbtišča vseh kartončkov so enaka.

– Po 2 sličici odlepimo z originalne podlage in ju nalepimo na prej pripravljene kartončke.

– Ko nalepimo na kartončke vse podvojene sličice in sličico s Črnim Petrom, jih premešamo.

Alt

Pravila igre

Karte premešamo in jih v razdelimo med igralce. Vsak igralec vzame svoje karte v roko in jih pregleda. Pare, ki jih najde takoj ob razdelitvi, vsak igralec odloži na mizo. Igralec, ki začne igro, izvleče eno karto iz rok igralcu, ki sedi pred njim. Če je karta enaka tisti, ki jo že ima v rokah, novo pridobljen par odloži na mizo.

Alt

Če karta ni enaka nobeni njegovih kart, jo shrani k svojim ostalim kartam in na vrsti je naslednji igralec. Igra traja tako dolgo, dokler nima eden od igralcev samo še eno karto ‒ to je karta “Črni Peter”, torej karta, ki nima para.