ZAVETIŠČE BREŽICE

Vrata zavetišča Brežice so odprta za vse ljubitelje kosmatincev, pa tudi za otroke v vrtcih in šolah ter mladostnike, ki jim v zavetišču radi predstavijo problem zapuščenih živali in jih naučijo odgovornega lastništva. Z ljudmi iz bližnje okolice se povezujejo z akcijami zbiranja hrane, igrač in odej za zavetiščarje.

Otroci in mladički med odraščanjem stkejo močno prijateljsko vez

Vsaki družini svetujejo, da dobro premisli, ali imajo za ljubljenčka dovolj časa ter so pripravljeni zanj skrbeti deset in več let. Kosmati prijatelj nikakor ni primerno darilo za otroka, zato se morajo starši zavedati odgovornosti, ki bo predvsem njihova. Navkljub temu pa družinam z otroki svetujejo posvojitev mladičev, da oboji odraščajo skupaj in stkejo močnejšo medsebojno vez.

 

 

 

Alt

LUKA VRBANČIČ

Luka Vrbančić je med prostovoljnim delom v zavetišču Brežice postal znan veliko ljubiteljem psov, živali in drugih posvojenih tačk. Na svoji Facebook strani se je mnogih dotaknil z iskrenimi zgodbami, ki pripovedujejo o njegovem sobivanju s psi, učenju in življenju v zavetišču. Svoje življenje je odločil posvetiti pomoči potrebnim psom in ostalim živalim, s katerimi gradi sebe kot osebo in pomaga, da so ta bitja, ki nimajo glasu, slišana. Kot sam rad pravi: »Naše sobivanje je vzajemno. Toliko, kolikor jaz pomagam njim, pomagajo tudi oni meni, da sem vsak dan boljši človek, se neprestano spreminjam, učim in rastem na poti, ki mi je bila namenjena.«

Alt Alt

MUCA LILI IN KUŽA AKI

Največji ikoni zavetišča sta trenutno vsekakor šestmesečna muca Lili in štirimesečni kuža Aki.

Muca Lili je bila najdena pred štirimi meseci v gozdu za hišo najditeljev. Bila je zelo prestrašena in sramežljiva, zato si želi predvsem topel dom in razumevajočih ljudi, ki ji bodo dali čas, da se sprosti. Njena najljubša igračka je plišasta miška, ki jo z veseljem vihti po svojem boksu.

Kuža Aki pa je bil odvzet preprodajalcu psov in čaka na odgovoren dom in lastnike, ki mu bodo kos, ker je zelo razigran in temperamenten. Najraje se igra s svojo sestrico in bratcem.